zaterdag 16 februari 2013

Zuid-Afrika Deel 3

Vandaag zijn we bij Fairview, in de buurt van Paarl  gaan proeven. Je kent de wijnen met de grappige naam "Goats  do Roam" (klinkt zoals Cotes du Rhone) van deze wijnmaker wel. Deze wijnen worden in rood, wit, en rose gemaakt met druiven die typisch in de Rhonestreek worden gebruikt.



Ze produceren bij Fairview ook geitenkaas van hun eigen geiten. Dat verklaart alvast wat ze met geiten hebben:-)
Er zijn nog varianten zoals "Goat Rotie"  (Cotes Rotie )  gemaakt van Syrah en Viognier en "The Goatfather" gemaakt van Sangiovese, Barbera en Cabernet Sauvignon. Je begrijpt ondertussen al wel hoe het verhaaltje in elkaar steekt. Dit zijn allemaal wijntjes van 4,5 tot 8,5 €/fles, en zeer aangenaam en vlot drinkbaar.



De wijnen onder het Fairview label  zijn typisch cepage wijnen en zitten tussen de 6 en 11 €/fles. Acht van deze wijnen kregen we tijdens de degustatie te proeven in combinatie met bijpassende kazen.





Het was een zeer aangename en leerrijke  proeverij.  Bij elke kaas was een wijn gekozen (of omgekeerd:-) ) zodanig dat 1+1 meer dan 2 was. Die mensen daar weten zeer goed waar ze mee bezig zijn. Professionals noemen  ze dat geloof ik.


Wat ook leuk om te horen was is dat ze bij Fairview speciaal wijngaarden in Darling hebben aangekocht om witte wijnen met een bijzondere harmonie tussen fruitigheid   en mineraliteit te kunnen produceren. Ze zijn speciaal op zoek naar dit soort wijnen omdat die goed combineren met geitenkaas. Dat dit met druiven uit Darling zo goed lukt zou volgens hen te maken hebben met de ligging van Darling in de nabijheid van de zee. Wat er ook van aan is, nu hoor je het ook eens van professionals  ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten